top of page
Search

Wat is lash shedding? Wimpers in de rui?

Naarmate de seizoenen veranderen, veranderen ook onze lichamen en de manier waarop ze reageren op de omgeving om ons heen. Een van de manieren waarop ons lichaam zich aanpast, is via ons haar en met name onze wimpers. Veel mensen zijn verrast om te leren dat er zoiets bestaat als een "wimper-verlies seizoen", maar het is een natuurlijk proces dat optreedt als reactie op de veranderende seizoenen.


Het wimper-verlies seizoen doet zich meestal voor in de herfst, wanneer het weer koeler wordt en de dagen korter worden. Tijdens deze periode gaan de haarfollikels in onze oogleden in een rustfase, wat kan leiden tot frequenter uitvallen van onze wimpers dan normaal. Dit verliesproces is volkomen normaal en niets om je zorgen over te maken, maar het kan wel wat verontrustend zijn als je het niet verwacht.


Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan het wimper-verlies seizoen. Een daarvan is de veranderende weersomstandigheden. Naarmate de lucht droger en koeler wordt, kan dit onze huid en haar brozer maken en gevoeliger voor breuk. Een andere factor is de hoeveelheid zonlicht waaraan we worden blootgesteld. Gedurende de zomermaanden kunnen onze wimpers langer en dikker worden door het verhoogde zonlicht, maar zodra de dagen korter worden, kunnen ze frequenter uitvallen.


Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je wimpers gezond te houden tijdens de periode van wimperverlies. Ten eerste, zorg ervoor dat het gebied rond je ogen gehydrateerd blijft. Gebruik een zachte oogcrème of serum om je wimpers en de omliggende huid gehydrateerd te houden, wat kan helpen breuk te voorkomen. Ten tweede, wees voorzichtig bij het verwijderen van je oogmake-up. Gebruik een zachte, op olie gebaseerde make-up remover en vermijd wrijven of trekken aan je wimpers. Tot slot, probeer het gebruik van wimper krullers of andere hulpmiddelen die extra stress op je wimpers kunnen leggen, te vermijden.



Als je je zorgen maakt over de hoeveelheid wimperverlies die je ervaart, is het altijd een goed idee om te praten met een dermatoloog of andere medische professional. Zij kunnen je helpen bepalen of er een onderliggende aandoening is die mogelijk bijdraagt aan het verlies van je wimpers en advies geven over hoe je je wimpers gezond en sterk kunt houden.


Kortom, de periode van wimperverlies is een natuurlijk proces dat optreedt als reactie op de veranderende seizoenen. Hoewel het misschien wat alarmerend kan zijn om te zien dat je wimpers vaker uitvallen, hoef je je geen zorgen te maken. Door goed voor je wimpers te zorgen en voorzichtig met ze om te gaan, kun je ze het hele jaar door gezond en sterk houden.



Lots of love,



Yaz


6 views0 comments
bottom of page